Ett evigt bråk

En del sagor håller inte för evigt. Kärleken kan ta slut medan bråken eskalerar och blir fler. Den kärlek man hade kan omvändas till en avsky. En avsky mot sin partner som är omöjlig att leva med.

Hade allt varit svart eller vitt, då hade saker och ting varit enkla. Då hade det gått på två olika vis. Bra eller dåligt. Men det dåliga behöver inte betyda större problem, utan att man slutar som inte vänner. Verkligheten är däremot en annan. När man separerar betyder det inte alltid att man har barnen varannan vecka var, eller varannan helg. Det kan finnas saker som gör det svårare och som även kan leda till en vårdnadstvist. Det finns olika anledningar till varför det kan bli en vårdnadstvist. Det kan vara på grund av att bråken är för stora så ett samarbete inte går alls. Eller så är den ena föräldern inte alls lämplig som förälder, det kan vara missbruk inblandat, misshandel, med mera.

Barn har rätt till sina föräldrar

Enlig Sveriges lagar har barnen rätt till båda sina föräldrar. För att förlora vårdnaden om ett barn krävs det särskilda anledningar. Detta är något domstolen tar besult om. Innan något går så långt bör man ta hjälp av familjerätten. Kanske kan de medla mellan er. Är ena föräldern olämplig som vårdnadshavare kan man hitta andra lösningar där de får ses, så länge inte barnet tar skada. Även i domstolen tar man hänsyn till barnen, de sätts alltid i första hand för besulten som tas.

29 Jun 2021