Blogg

RSS

Privatdetektiv i Stockholm löser diverse fall

30 Sep 2023

Att få svar på olika frågor kan ibland kräva hjälp från en professionell. För att framgångsrikt hitta dessa svar kan det vara fördelaktigt att anlita en kunnig privatdetektiv i Stockholm.

Det finns situationer där man inte alltid kan lösa problem själv. Det är då värdefullt att vända sig till experter som vet var man ska undersöka och söka. Privatdetektiver kan vara till hjälp vid en rad olika situationer, såsom misstankar om otrohet, ekonomisk oredlighet på arbetsplatsen eller försvunna personer. En privatdetektiv kan ge klarhet i dessa frågor.

En respekterad yrkeskategori i Stockholm

Även om privatdetektivyrket kanske inte diskuteras öppet i Sverige, så finns de här och de är mycket kompetenta. I Stockholm finns ett antal välrenommerade privatdetektiver som erbjuder olika tjänster, inklusive övervakning.

Så fungerar det att anlita en privatdetektiv i Stockholm

Privatdetektiver hanterar olika typer av ärenden, och vissa kan vara mer känsliga och personliga än andra. Därför kan det vara fördelaktigt att överlämna ärendet till en professionell. För att anlita en privatdetektiv i Stockholm tar du kontakt med dem och beskriver ärendet i detalj, inklusive behov, önskemål och förväntningar.

Efter att ha tagit del av informationen om ärendet genomför privatdetektiven en noggrann undersökning för att avgöra om de kan ta sig an uppdraget. De kommer sedan att skicka en offert som måste godkännas innan arbetet påbörjas. Denna procedur är lika tillämplig för både privatpersoner och företag som söker svar på obesvarade frågor.

Advokat Malmö - tips och råd

25 May 2023

Att anlita en advokat i Malmö kan vara skillnaden mellan en fällande eller en friande dom. Det är det enklaste sättet att förklara vikten av att anlita en advokat i Malmö och vad rätt sådan kan föra med sig. Detta gäller också oavsett om man är misstänkt för ett brott eller om man är utsatt för ett sådant.

En advokat kan nämligen också fungera som ett målsägarbiträde och genom denna roll företräda en person som blivit utsatt för något typ av brott. Det innebär att offret - målsäganden - också kan slippa en massa obehagliga frågor från både polis och i samband med en rättegång.

Utsatt för brott - ta juridisk hjälp

Ett vanligt exempel gällande det senare handlar om sexualbrott. Många kvinnor som blivit utsatta för sexualbrott pekar i efterhand på svårigheten i att bli trodd: man upplever att det ställs en massa frågor om vad man hade på sig, hur mycket man druckit och hur den sexuella historiken ser ut.

Det gör att en redan hög tröskel för att anmäla ett sexualbrott blir ännu högre. Med en advokat i Malmö om målsägarbiträde så läggs fokuset på rätt saker: att hitta en gärningsman. Irrelevanta frågor avstyrs effektivt och på ett sakligt sätt av advokaten. Ett målsägarbiträde bekostas dessutom av statliga medel.

Misstänkt för brott - anlita en advokat

Samma sak gäller motsvarande person på andra sidan. Är man misstänkt för ett brott som kan leda till fängelse så har man också rätt till en offentlig försvarare. En advokat utses av Tingsrätten, men man kan även lämna in en egen ansökan om vilken advokat i Malmö som man vill ska sköta det egna försvaret. Det är en möjlighet som man bör ta tillvara på.

Med rätt advokat så ger man sig själv bättre möjligheter till en friande - eller en lindrigare - dom. Dessutom så handlar det också om ett stöd genom hela processen. Skulle en misstänkt bli dömd så kan denne tvingas betala hela - eller delar av - kostnaden för advokaten. Detta sker emellertid till staten då advokaten redan fått sitt arvode betalt.

Arbetstillstånd ger dig möjlighet att jobba i ett främmande land

17 Mar 2023

Att söka arbetstillstånd kan vara lite tidsödande. I slutänden bidrar det till att du får en bra anställning och att alla lagar följs när det gäller jobbet.

Det är inte alltid så lätt att hålla nerverna i styr när det tar ta flera månader att få ett besked om ifall du får lov att arbeta i ett annat land. Men om du bara ger dig till tåls kommer du så småningom att få ett besked om huruvida du får lov att komma till ett land för att arbeta.

De flesta länder har någon form av kontroll när det gäller att som utländsk medborgare få arbeta där. Inom EU, EES och Schweiz förekommer det dock ett avtal som säger att medborgare i dessa länder inte behöver något speciellt arbetstillstånd för att jobba i varandras länder. Det har gjort det mycket lättare.

Du kan få arbetstillstånd om du vill arbeta i Sverige

För att du ska kunna få arbetstillstånd i Sverige krävs det att du skickar in papper som styrker att du har en anställning och att rekryteringen gjorts på ett sätt som följer de regler som finns här i landet. Migrationsverket är den instans som har hand om alla ärenden som kommer in.

Du som ansöker gör dig själv en tjänst om alla dina papper är i ordning när du lämnar in din ansökan. Skulle det vara så att du inte vet hur du ska gå tillväga finns det experter på området som du kan ta hjälp av. De har också kontakt med Migrationsverket och talar om ifall du behöver komplettera med fler uppgifter.

Dödsbo i Stockholm - så kan du få hjälp under en svår tid

31 Mar 2022

Din lokala flyttfirma kan hjälpa dig med att tömma dödsbo i Stockholm när du känner att du inte kan eller orkar med den emotionella påfrestningen som det kan innebära. Läs mer om det nedan.

När det handlar om att ta hand om ett bohag efter en avliden släkting kan det ofta vara förenat med mycket känslor. Ibland kan det till och med bli förlamande och extra tungt att behöva gå igenom den anhöriges tillhörigheter. I ett sådant läge kan det vara skönt att kunna få avlastning i form av att ett flyttföretag hjälper till med att tömma bostaden. Ta reda på mer vilka tjänster du som anhörig kan använda dig av när det gäller att tömma dödsbo i Stockholm. Här finns nämligen gott om hjälp att få bara ett samtal bort.

Dolda värden med att få hjälp med sitt dödsbo

En firma som har erfarenhet av att hjälpa till med dödsbo i Stockholm ombesörjer mer än bara själva tömningen av bostaden. Du kan bland annat få hjälp att forsla bort sådant som ni bestämt ska slängas och de ser även till att bostaden är städad och fin när transporten är klar. Saker som ska kasseras hamnar inte automatiskt på soptippen, utan kan återanvändas av andra personer som är bättre behövande. På så sätt hjälper man andra människor samtidigt som man bidrar till en bättre miljö. Avlasta er själva från onödiga bördor i en redan jobbig period och låt en flyttfirma hjälpa er.

Ta med dig backup till förhandlingen med arbetsrättsadvokat i Stockholm

23 Feb 2022

Dags för MBL-förhandlingar bara för att du vill ändra på något. Det känns absurt på ett sätt men visste du att i slutändan så är det du som bestämmer? Det vet en arbetsrättsadvokat i Stockholm.

Sverige är ett socialistiskt land. Det är inget fel med det. Att stå på arbetarnas sida och vilja att de ska ha en dräglig tillvaro är beundransvärt men varför ska du som arbetsgivare behöva hamna i underläge? De fackliga organisationerna går in och stöttar arbetstagarna med enormt mycket kunskap och det är klart, de sysslar ju bara med det. Du som arbetsgivare däremot måste lägga ditt fokus på att få företaget att bli ekonomiskt gångbart. Hade du satt dig ner och läst lagarna så är det dessutom inte säkert att du hade förstått dem då de flesta är skrivna för att du ska kunna tolka dem efter varje situation. Misströsta inte. Med en arbetsrättsadvokat i Stockholm på din sida så kommer du alltid att gå in i förhandlingar väl förberedd.

Arbetsrättsadvokat som är med dig i alla lägen

Med en arbetsrättsadvokat i Stockholm har du en förstärkning i ryggen i alla lägen. Från exempelvis arbetsrättsdomstolen, till tingsrätten och till fackliga förhandlingar. Du behöver aldrig mer känna dig utlämnad till fackets vilja utan du kan vara trygg i vetskapen om att du alltid har någon som håller din rygg fri och kan sätta ner foten när du givit fingret men de försöker ta handen på dig. Skaffa förstärkning idag.

Kan man stämma en städfirma för ett dåligt resultat?

17 Feb 2022

Att stämma en städfirma för att dess anställda inte har städat bra är en ganska extrem handling. Det är svårt att rättfärdiga en stämning på grund av det. Dock vara på sin plats i de fall där städaren handlat så att det blivit irreversibla skador på din egendom men även där brukar det gå att komma till någon sorts förlikning innan man gör en rättssak av det hela.

Om du inte är nöjd med städaren arbete skall du i första hand vända dig till den städaren eller till städfirman där städaren är anställd och berätta varför du är missnöjd. På så vis låter du städaren eller städfirman få en chans att göra om arbetet så att det blir som du vill ha det utan vidare åtgärder. De flesta företag inom tjänste- och servicesektorn är måna om sitt rykte och vill göra sina kunder nöjda.

Ta hjälp av konsumenttjänstlagen

Den lagen som reglerar den här typen av handlande kring osämja som kan uppstå när en person anlitar ett företag för att utföra en tjänst heter konsumenttjänstlagen. I den kan man läsa att man skall reklamera den tjänsten man är missnöjd med så snart som det går och ge företaget tillfälle att göra om det som blivit fel. Tjänsten skall vara professionellt utförd och överensstämma med det som ni tidigare avtalat. Om det handlar om en flyttstädning i Stockholm där du inte blivit nöjd på grund av att städare inte städat frysen som ni sagt, men att du, och andra sidan, inte heller hade frostat av frysen innan städare kom, såsom ni tidigare hade bestämt, så kan du inte reklamera tjänsten.

Betala först när du är nöjd

Du har rätt att inte betala tills dess att städare har gjort det som ni från början bestämt. Man kan i värsta fall häva avtalet om man inte kan nå enighet men i så fall måste arbetet som städaren gjort anses helt värdelöst för dig som kund.

Det absolut bästa är, som vi tidigare skrivit, att försöka komma överens med städfirman. Rättsliga processer är dyra och kostar ofta mer än de smakar, både för städfirman och för dig. Firman och du kan stället komma överens om ett kostnadsavdrag för tjänsten och sedan kan du anlita ett annat städföretag som utför tjänsten så att du blir tillfredsställd.

Anlita en seriös städfirma

För att undvika problem är det viktigt att vara noga med vilket städföretag man väljer att anlita. Det finns massor med städfirmor i Stockholm och alla är inte seriösa. Några tips är att se om de har F-skatt och försäkringar som täcker både dina saker och deras personal. Be om referenser innan du anlitar dem för städuppdrag, du kan se vad deras kundes lämnar för omdöme genom en enkel googling eller på sidor som reco.se, proffs.se och offerta.se.

Här kan du läsa om hur en städfirma arbetar: stockholmflyttstädning.nu

Få hjälp med arbetstillstånd

23 Dec 2021

Processen för att få arbetstillstånd i Sverige är inte enkel. För den som inte är EU-medborgare är den ändå helt nödvändig. Ta kontakt med en advokatbyrå direkt om du blivit erbjuden jobb.

Att arbeta i Sverige har många fördelar. Det finns en lagstiftning där arbetstagares rättigheter skyddas väl och det finns en stor variation på arbetsgrupper och tjänster. Lönerna är ofta fördelaktiga vid en internationell jämförelse. Bestämmelser rörande att arbeta här skiljer sig åt för EU-medborgare och personer som kommer från andra länder.

Givetvis finns möjligheter att få arbetstillstånd för alla, under rätt omständigheter. För att man ska få ett sådant är det dock viktigt att ta kontakt med personer som kan hjälpa till. En ansökan kan dels ta tid i handläggningen i sig, dels krävs att man skickar med en del dokumentation. Kommer inte rätt dokument med från starten kommer naturligtvis handläggningen att försenas.

Arbetstillstånd med hjälp från advokatbyrå

Det smidigaste, bästa och enklaste är att ta vägen via en advokatbyrå. Den byrå man väljer bör också ha en gedigen erfarenhet av detta specifika område. En bra garanti när du väljer byrå för ansökan av arbetstillstånd är att densamma är certifierad av Migrationsverket.

Reglerna för arbetstillstånd skiljer sig inte bara åt beroende på varifrån personen som ansöker kommer. Det finns också många specifika regler för olika yrkesgrupper. Vissa yrkesgrupper behöver inte heller ansöka om arbetstillstånd. Ibland skiljer sig processen och reglerna åt beroende på vistelsens längd.

Har du blivit erbjuden arbete i Sverige? Hör efter med en advokatbyrå vad som gäller.

Vem ansvarar för fel under renoveringen?

2 Dec 2021

Vem ansvarar för fel under renoveringen?

Att renovera kan kännas spännande och roligt men också lite skrämmande. De flesta är medvetna om att det kan bli fel, kanske har man sett program på TV där familjer får bo i halvfärdiga hus eftersom hantverkarna inte tagit sitt ansvar. Att något blir fel vid en renovering tillhör inte vanligheterna. Det är dock aldrig dumt att vara förberedd innan börjar renovera. Vi går igenom sådant som du själv kan göra och vad du kan kräva av entreprenören.

Ditt ansvar vid renovering

Det är ditt ansvar att anlita en behörig hantverkare. Du kan även be om referenser så att du vet att andra kunder blivit nöjda. Var tydlig och be gärna om en specificerad lista på allt det som skall göras. Om renoveringen görs i ett våtrum så skall du se till att slutbesiktningen görs av ett oberoende våtrumsspecialiserat besiktningsföretag. Innan du betalar för renoveringen måste alla arbeten vara utförda och besiktningen godkänd. Hantverkaren eller entreprenören måste grovstäda så att du kan flytta in direkt, det är dock ditt ansvar att se till att det blir gjort. Om något går fel skall du i första hand försöka lösa det med hantverkaren eller entreprenören. De flesta är måna om sitt rykte och vill göra ett bra jobb. I andra hand kan du vända dig till konsumentverket.

Entreprenörens ansvar vid renovering

Det är bra om entreprenören sammanställer en lista på alla de arbeten som skall göras så att ni vet att ni är överens. Den som utför renoveringen måste sedan genomföra alla arbeten efter gällande branschregler. Om det blir några tilläggsarbeten måste entreprenören gå igenom och godkänna dem med dig. Det är entreprenörens skyldighet att genomföra egenkontroller och dokumentera dessa. Entreprenören får meddela när slutbesiktningen kan genomföras. Om några fel eller brister behöver åtgärdas är det dennes ansvar att det blir gjort. När arbetet är slutfört är det entreprenörens ansvar att slutdokumentationen är korrekt och att den blir överlämnad. Slutligen skall entreprenören grovstäda och se till att det går att bo i bostaden.

Ansvar vid ytrenovering

Egentligen gäller samma sak när det handlar om mindre renoveringar såsom golvslipning eller målning. I de stora städerna i Sverige är det hög konkurrens. Till exempel golvslipning i Stockholm går att hitta både prisvärt och kvalitativt. Det bästa garantin för att få till en bra renovering är att du anställer meriterade hantverkare och har en kontinuerlig, tydlig och bra kommunikation.

När kvällen vänds från dröm till katastrof

18 Aug 2021

Våldtäkt är en sådan typ av traumatisk händelse som kan förändra livet totalt. Även om det är det svåraste du någonsin kommer behöva gå igenom är det ändå viktigt att du anmäler övergreppet.

Att få spendera en kväll vid havet är någonting som de flesta människor njuter av. Det är så vackert när solen sänker sig i väst bakom havet och horisonten. Det här är varför du älskar Göteborg. Men den så ljuva kvällen på västkusten kan snabbt förändras till något fullständigt fasansfullt. På promenaden hem har en lång man gått bakom dig ett tag. Du ökar stegen, men han tycks öka sina respektive steg i motsvarande takt. Han kommer närmare och närmare. Vi stoppar här och spolar fram ett tag. Du behöver inte läsa några detaljer. Du har på känn vad det är som har hänt. Du fattar att det är en våldtäkt i Göteborg som har ägt rum.

Viktigt att anmäla

Förutom den otroligt hemska upplevelsen i stunden av att bli sexuellt utnyttjad mot sin vilja innebär våldtäkten också ett väldigt obehagligt efterspel. Att återhämta sig från ett sådant övergrepp kan ta väldigt lång tid, om det ens låter sig göras. Dessutom väntar troligtvis ett rättsligt efterspel. Ibland kan offret vilja dra sig från att anmäla, men det är viktigt att du orkar. Genom att anmäla visar du att du inte tänker vara en del av det system som låter sexualbortt fortgå. Samhället kommer, eller i alla fall ska, backa dig hela vägen från anmälan till åtalsbeslut – samt därefter.

Ett evigt bråk

29 Jun 2021

En del sagor håller inte för evigt. Kärleken kan ta slut medan bråken eskalerar och blir fler. Den kärlek man hade kan omvändas till en avsky. En avsky mot sin partner som är omöjlig att leva med.

Hade allt varit svart eller vitt, då hade saker och ting varit enkla. Då hade det gått på två olika vis. Bra eller dåligt. Men det dåliga behöver inte betyda större problem, utan att man slutar som inte vänner. Verkligheten är däremot en annan. När man separerar betyder det inte alltid att man har barnen varannan vecka var, eller varannan helg. Det kan finnas saker som gör det svårare och som även kan leda till en vårdnadstvist. Det finns olika anledningar till varför det kan bli en vårdnadstvist. Det kan vara på grund av att bråken är för stora så ett samarbete inte går alls. Eller så är den ena föräldern inte alls lämplig som förälder, det kan vara missbruk inblandat, misshandel, med mera.

Barn har rätt till sina föräldrar

Enlig Sveriges lagar har barnen rätt till båda sina föräldrar. För att förlora vårdnaden om ett barn krävs det särskilda anledningar. Detta är något domstolen tar besult om. Innan något går så långt bör man ta hjälp av familjerätten. Kanske kan de medla mellan er. Är ena föräldern olämplig som vårdnadshavare kan man hitta andra lösningar där de får ses, så länge inte barnet tar skada. Även i domstolen tar man hänsyn till barnen, de sätts alltid i första hand för besulten som tas.

Hitta rätt brottmålsadvokat

21 Jan 2021

Vilken advokat man ska anlita beror både på vad man behöver hjälp med och hur komplicerat ärendet är. Men är man misstänkt för ett brott är det viktigt att man anlitar en brottmålsadvokat.

Vid alla typer av brottmål är det viktigt att man tar hjälp av en kunnig och erfaren brottmålsadvokat. Om brottet man misstänks för kan leda till fängelse i minst sex månader har man rätt till en offentlig försvarare, och då är det staten som står för advokatkostnaderna. Den offentliga försvarare som rätten ibland utser är inte alltid specialiserad på brottmål, och det är därför det är så viktigt att man själv ser till att hitta rätt advokat.

En bra brottmålsadvokat sätter sig in i fallet och lägger ner den tid som krävs, och är inte uppbokad på för många klienter på en gång. Advokaten vet också vilka relevanta frågor som kan tänkas ställas under polisförhör och förbereder sin klient inför dessa och sitter också med.

Byt advokat om det inte känns rätt

Ibland kan man få tips på bra brottmålsadvokater genom vänner och bekanta. Man kan också få tips på advokater som man bör undvika att anlita. Det är jätteviktigt att man känner förtroende för sin advokat och gör man inte det ska man byta.

Många advokatbyråer har egna hemsidor där man kan hitta information om deras advokater och specialistområden. När man kontaktar en advokat första gången för att presentera sitt ärende avgör advokaten om den kan tacka ja till uppdraget. Kan inte advokaten göra det brukar den kunna hänvisa till en kollega.

Brottmålsadvokaten försvarar dig

15 Jan 2021

Har du eller någon i din bekantskap blivit anklagad för brott? Då behöver ni hjälp av en brottmålsadvokat. I Sverige har alla rätt till advokat. Har man ingen privat blir man tilldelad en.

Du som har blivit anklagad för brott blir i behov av en brottmålsadvokat. Denne finns vid din sida under utredningens gång. Alla har rätten att företrädas av en advokat, och har man ingen privat blir man istället tilldelad en. Känner man att det inte är rätt får man lov att byta advokat. Alla har rätt till en advokat vare sig man är skyldig till brottet eller ej. Brottmålsadvokaten ska finnas där för dig och har tystnadsplikt. Advokaten kommer hela tiden att stå vid din sida och försöka hitta en så bra lösning som möjligt för dig.

Skillnaden mellan försvarsadvokat och brottmålsadvokat

När man nämner en brottmålsadvokat säger man ibland även en försvarsadvokat. Detta beror på att det egentligen inte är någon större skillnad. Det är endast olika benämningar. Brottmålsadvokaten arbetar med brottmål. När denne istället försvarar dig kallas den för försvarsadvokat. Det är bara ett annat ord med det är samma sak och arbetar för samma syfte. Vill du ha en privat advokat hittar du flera advokatbyråer på internet. Kolla in deras tidigare omdömen från klienter. Du vill ha en advokat som brinner för sitt jobb och sätter sig in i ditt ärende ordentligt för att kunna skydda dig så bra som möjligt. De ska heller inte ha för många klienter så de inte har tid för ditt ärende. Läs mer om brottmålsadvokat på denna hemsida: brottmålsadvokatmalmö.se

Juridik ger oändliga möjligheter

8 Jan 2021

Funderar du på att läsa en kurs inom juridik? Tänk då på att vända dig till en institution eller ett företag som ser till att uppdatera sitt kursinnehåll utifrån områdets senaste nyheter.

Juridik är ett brett ämnesområde som hela tiden utvecklas. Du som studerar juridik kan rikta in dig på offentlig rätt eller civilrätt. Offentlig rätt avser bestämmelser mellan enskilda personer och det allmänna, och inbegriper bland annat förvaltningsrätt, miljörätt och straffrätt. Civilrätt har att göra med förhållanden mellan privata rättssubjekt, och innefattar till exempel arbetsrätt, fastighetsrätt och immaterialrätt. Varje förgrening av offentlig rätt och civilrätt delas vidare in i ytterligare undergrupper. Som jurist har du med andra ord möjlighet att specialisera dig på en mängd olika områden. BG Institute erbjuder kurser inom de flesta områden av juridik, och när du vänder dig till ett Almega-certifierat utbildningsföretag kan du förvänta dig kvalitet.

Arbetet förändras kontinuerligt

Det finns många goda anledningar till att välja att studera juridik. Som verksam jurist eller advokat kommer omständigheterna för ditt arbete förmodligen inte att vara statiska genom din karriär. Juridiskt arbete förändras konstant när lagar förändras eller tas bort. Lagstiftande sker i riksdagen, vanligtvis efter att ett förslag lagts av regeringen och ett utkast prövats av berörda myndigheter och organisationer. När riksdagen antagit en proposition trycks den nya lagen i den Svenska Författningssamlingen, och från att den träder i kraft fungerar den som en statut. När du väljer att gå en kurs i juridik är det därför viktigt att företaget som tillhandahåller kursen är uppdaterat enligt de senaste händelserna på området.

Vad är en vårdnadstvist?

2 Dec 2020

När en relation går i kras hamnar fokus på relationen mellan föräldrar och barn. När samarbetet mellan de vuxna inte fungerar är det alltid barnen som drabbas. Hur löser man en låst situation?

Många personer kommer en dag att befinna sig i en situation där en kärleksrelation tagit slut. När allt fungerar är tanken kanske inte ens möjlig, men statistiken säger något annat. Det är sällan något som parterna tänkt sig från början och det är nästan alltid en mycket svår situation känslomässigt. Många av dessa personer har också fått barn under den tid som förhållandet varade, vilket betyder att fler människor är berörda. Ett avslutat förhållande med barn inblandade är något helt annat än en barnlös avslutad relation. Den partner man inte längre vill leva med är en person som man måste samarbeta med. Detta är beklagligtvis något som många vuxna människor inte verkar klarar av.

När samarbetet havererar

När den delade vårdnaden inte fungerar kan föräldrar inleda en vårdnadstvist. Vad det innebär är att man önskar få enskild vårdnad om gemensamma barn. Det innebär inte att den andra föräldern mister umgänget med barnet eller barnen. Barn har nämligen alltid rätt till båda föräldrarna. Det innebär däremot att den förälder som ej har vårdnad inte heller har beslutanderätt vad gäller barnets vardag. I denna situation behöver båda föräldrarna juridisk hjälp. De flesta har liten eller ingen erfarenhet av juridiska spörsmål. För att kunna genomgå en tvist om vårdnad på ett bra sätt är det därför nödvändigt att anlita en advokat som hjälp.

Ett väl genomtänkt avtal

1 Dec 2020

Vad är man ansvarig för inom ett projekt? Hur löser man frågor som fördröjningar av tidsplaner och skador? Vem ska ersätta oväntade kostnader? Allt detta kan rätt jurist hjälpa till med.

Konsten att skriva ett avtal som kristallklart beskriver precis vad som gäller vid varje eventualitet är verkligen en konst som kräver både utbildning, kunskap och erfarenhet. Därför får man som jurist en grundutbildning i detta. Man får sedan specialisera sig och fortsätta hålla sig uppdaterad under hela sin karriär. Regler och lagar ändras nämligen med jämna mellanrum och det måste man ha full koll på för att sköta sitt arbete korrekt.

Allt som kan gå fel

Ett avtal inom exempelvis entreprenader kan vara utformat så att det beskriver vem som ska göra vad, tidplaner, eventuellt vad som ingår samt vad som händer om man inte är klar i tid. Det är en säkerhet som alla parter kan luta sig tillbaka på under projektets gång, men även efter att projektet är färdigt. Om en av parterna drar ut på tiden med att bli klara så kan det innebära att andra har personal som sitter och inte kan göra något. Kanske blir man även så pass försenad att man kommer för sent till ett annat projekt som man ska till efteråt. Men det kan även innebära att hyresgäster inte kan flytta in i tid eller liknande. Avtalet brukar även beskriva vem som ska stå för vad. Det kan vara skillnaden mellan att tjäna pengar eller att gå back på ett projekt. Läs mer om entreprenadjuridik på denna hemsida: https://www.entreprenadjuridikgöteborg.se

← Äldre inlägg