Hitta rätt brottmålsadvokat

Vilken advokat man ska anlita beror både på vad man behöver hjälp med och hur komplicerat ärendet är. Men är man misstänkt för ett brott är det viktigt att man anlitar en brottmålsadvokat.

Vid alla typer av brottmål är det viktigt att man tar hjälp av en kunnig och erfaren brottmålsadvokat. Om brottet man misstänks för kan leda till fängelse i minst sex månader har man rätt till en offentlig försvarare, och då är det staten som står för advokatkostnaderna. Den offentliga försvarare som rätten ibland utser är inte alltid specialiserad på brottmål, och det är därför det är så viktigt att man själv ser till att hitta rätt advokat.

En bra brottmålsadvokat sätter sig in i fallet och lägger ner den tid som krävs, och är inte uppbokad på för många klienter på en gång. Advokaten vet också vilka relevanta frågor som kan tänkas ställas under polisförhör och förbereder sin klient inför dessa och sitter också med.

Byt advokat om det inte känns rätt

Ibland kan man få tips på bra brottmålsadvokater genom vänner och bekanta. Man kan också få tips på advokater som man bör undvika att anlita. Det är jätteviktigt att man känner förtroende för sin advokat och gör man inte det ska man byta.

Många advokatbyråer har egna hemsidor där man kan hitta information om deras advokater och specialistområden. När man kontaktar en advokat första gången för att presentera sitt ärende avgör advokaten om den kan tacka ja till uppdraget. Kan inte advokaten göra det brukar den kunna hänvisa till en kollega.

21 Jan 2021