Juridisk rådgivning - en del av private banking

Att ha en förmögenhet innebär inte att man per definition är rik. Så fort man slappnar av så kan den också försvinna genom att man tar osäkra investeringar som en följd av ogenomtänkta beslut. I många fall så kostar det dessutom pengar att vara rik. Inte minst i form av skatt.

Det gör att många med en viss förmögenhet också tar beslut som ligger stick i stäv med vår svenska lagstiftning, flyttar pengarna till någon ö i medelhavet och därigenom också undviker den svenska skatten. Ett beslut som - förr eller senare - kan komma att bita en rejält i ändalykten.

För: att ta risker är en sak - att bryta mot lagen är en helt annan och däremellan skulle vi säga att det definitivt finns en yta att röra sig på. Det vill säga: man kan med rätt sorts rådgivare placera pengar - även i Sverige - och komma undan en del av det massiva skattetryck som ligger över personer och företag. Den rådgivningen stavas private banking och det är också bara en del av vad den tjänsten kan göra för dig och ditt kapital.

Private banking får pengarna att växa

Den stora förtjänsten med private banking handlar om en helhet där man som kund dels får rådgivning, dels får ett bollplank, dels får se sina pengar i tryggt förvar där allt från pensions- och räntefrågor ser över. Dels så är det också en tjänst som skräddarsys för varje kund.

Det är en exklusiv tjänst. Vem som helst kan inte gå in på exempelvis en bank och kräva att få private banking. Nej, ett visst kapital ska finnas att förvalta också. Just den exklusiviteten är tilltalande och talande, enligt oss. Kunden vet att han är speciell - och företaget/banken vet också att kunden i fråga är värd att behandla med tillhörig respekt.

På det stora hela så kan rätt företag inom private banking få ett kapital att växa och där man som kund inte alls behöver oroa sig för det motsatta, för att någonting sker i gråzonen av vad som är lagligt eller riskera någonting annat. Alla investeringar sker med full transparens och enligt den riskgrad man kommit överens om.

En person som tjänat en förmögenhet har jobbat hårt. Tack vare private banking kan denne fortsätta att göra så - med den skillnaden att det kapital han tjänat ligger i säkra händer som kommer att få det att växa. Där behöver han inte längre lägga något fokus.

På sajten https://www.privatebankings.se kan du läsa mer om professionell kapitalförvaltning.

4 Nov 2018