Så bör en advokat arbeta för sin klient

En advokat, som är medlem i Advokatsamfundet, har lovat dyrt och heligt att vara lojal mot sin klient. Att vara lojal mot den, är det allra viktigaste. En som anlitar en advokat måste kunna lita på att advokaten gör allt som står i hens makt för sin klient. Annars urholkas hela advokatämbetet och innehållet i den. Samtidigt är det mycket viktigt att alltid ha med i beräkningen att det finns mycket duktiga advokater – och så finns det advokater. Alla advokater är långt ifrån bra på sitt arbete. Därför bör du vara noggrann när du väljer en advokat. Det går inte att endast gå till hitta.se och välja en advokat på måfå. Då får du precis vad som helst. Nej, du måste fråga andra som har haft med advokaten att göra och ta reda på referenser och läsa allt som går att läsa om den advokat som du funderar på att anlita.

Anlita endast duktiga advokater som arbetar hårt

Först när du har fått en advokat som du har hört är duktig och som är kreativ, bestämd och som arbetar omvittnat hårt och har lyckats tidigare med sina tidigare rättsfall, ska du anlita den advokaten. Allt beror på vilket slags brott som du är misstänkt för och vad saken gäller. Här kan man inte ge generella råd eller rekommendationer. Som klient, eller missstänkt för ett brott måste man läsa på och själv ta reda på så mycket du bara kan så att du förstår vad som händer i en rättsprocess, hur polisen arbetar, hur åklagare och domstol arbetar, vad som kan hända och om du har möjlighet, att själv göra en egen utredning som kan fria dig från misstankarna. Eller om du känner till någon detektiv som kan göra utredningen åt dig.

Många gånger gör inte polisen tillräckliga utredningar

Det är inte bara en gång som det händer att polisen gör fullständigt otillräckliga utredningar. Sådana självklarheter som att fråga sig om vissa saker som till exempel  ta reda på om det är möjligt att se, höra eller att en händelse kan inträffa såsom vittnen hävdar borde vara regel hos polisen. Tyvärr är så inte fallet. Skulle det vara så att du behöver bevis för att du är oskyldig kan det vara viktigt att ta reda på vad som är rimligt och inte rimligt. Det är just därför inte så sällan det händer att journalister som ställer sig just dessa frågor, lyckas få dömda personer friade eftersom de har varit på plats och verkligen undersökt om de faktiska sakernas tillstånd.

14 Oct 2018