Vem behöver en fastighetsjurist i Göteborg?

Vad är egentligen en fastighetsjurist? Finns det någon fastighetsjurist i Göteborg? När behövs det en fastighetsjurist? En fastighetsjurist kan behövas när man minst väntar det.

En fastighetsjurist är som det låter en jurist som arbetar med lagfrågor kring fastigheter och bostäder. Det är inte bara stora företag som kan behöva en fastighetsjurist, utan det är många bostadsrättsföreningar som använder sig av en sådan person. I de större städerna finns det såklart större utbud av jurister. Det är exempelvis inte så svårt att hitta en fastighetsjurist i Göteborg. Som privatperson kan man också behöva en fastighetsjurist. Det kan vara frågor om servitut, arrenderätt och plan-och byggjuridik. Ibland kan det också uppstå juridiska frågor vid köp av hus eller om det uppstår dispyter mellan grannar.

Hitta en bra fastighetsjurist

Det är lätt att söka fram fastighetsjurister på nätet. Där kan man också läsa på om vilken inriktning de har och det går också att finna omdömen från tidigare klienter. En större firma är nödvändigtvis inte bättre än en liten firma. Det är utbildning och erfarenhet som är det viktigaste, det som kan vara bra med en större firma är att de har jurister med olika specialinriktningar. Om det till exempel är så att du behöver en jurist för att lösa tvister med en hyresvärd så finns det jurister som är specialiserade inom just detta. Hyr man i andrahand eller ska hyra ut i andrahand är det en hel del att tänka på vilket en jurist kan hjälpa till med. Det är alltid bra att boka en rådgivning så du får en uppfattning om firman.

Vad kan jag ha för nytta av en fastighetsjurist som företagare?

Många bor idag i bostadsrätter, och det är ett tryggt form av boende. En bostadsrättsförening kan dra nytta på många sätt av att knyta sig an till en fastighetsjurist. En jurist kan hjälpa till med allt det formella. En sådan sak kan vara att hantera kontrakt eller överlåtelser så det inte uppstår problem. En fastighetsjurist kan även hjälpa till när det kommer till förhandlingar av exempelvis avgiftshöjningar och om det ska göras en ombildning från hyresrätt till bostadsrätt. Lagen är snårig och det är därför svårt för en person som inte har en juridisk utbildning att navigera i det juridiska. En jurist kan även vara den som har kontakt med olika myndigheter och ser till att rätt papper hamnar hos rätt myndighet. Det är inte helt enkelt att vara fastighetsägare, så en bra jurist kan göra livet lättare. Läs mer om fastighetsjuridiken på denna sajt: https://www.fastighetsjuristgöteborg.se

30 Jan 2020