Kan man vinna i försäkringsmål?
Alla kan vinna i försäkringsmål, bara man har rätt slags jurist som kan ge en råd om hur man bör göra. Ibland kan det vara svårt att förstå de villkor som gäller för att få ut ersättning för den försäkring som man har tagit – och den text som ska beskriva villkoren. Förutom att texten kan vara svår att förstå för en lekman, kan själva tolkningen av texten som omgärdar försäkringen leda till att man inte är överens med sitt försäkringsbolag.
Därför bör man alltid rådfråga en jurist innan man går vidare. En duktig jurist som har försäkringar som sin specialitet, kan tolka texten åt en så att man förstår vad som avses med försäkringen. Eller så förklarar juristen hur det bör vara, men att bolaget själv vantolkar texten till sin fördel, eller struntar i att betala ut ersättning. Båda dessa saker är viktiga att förstå och komma till rätta med. Och endast en erfaren och duktig jurist kan råda en och förklara sakernas tillstånd.
Vad krävs för att vinna försäkringsmål?
Det låter kanske lite banalt men den viktigaste förutsättningen för att man ska vinna i ett försäkringsmål är att man för det första har rätt. Man uppfyller villkoren i försäkringen, och har rätt till den. Men oftast är det inte så här svart-vitt, utan många gånger handlar det om hur båda parter tolkar texten i avtalet. Ska man då vinna i ett mål som handlar om utebliven ersättning, bör man bevisa att man har rätt till utbetalningen. Kan man bevisa sin rätt till ersättning, har man stora chanser att få rätt till sin ersättning. Dessutom kan man yrka på att få ett skadestånd, och få betalt både för den egna advokatens arvode och betalt för den rättegång som man har satt igång. Förlorar man, kan man bli tvungen att ersätta för kostnaden både för den egna och motpartens advokat, plus rättegångskostnaderna.
Hänger på juristen om man ska få rätt
Det är mer regel än undantag att det hänger på juristen om man ska vinna ett mål i rättegång eller ej. En duktig jurist kan både tolka lagen, och tolka texten och bör bevisa på vilket sätt som man uppfyller alla krav för ersättning ur försäkringen. Det är juristens ansvar att föra ens talan och påvisa hur fel försäkringsbolaget har och vilken rätt som man har för ersättningen. Men innan man går till rättegång, gör alltid juristen en bedömning om hur stora chanser som man har att vinna ett mål.
Andra inlägg
- Arvstvist – när konflikter kring arvet uppstår
- Privatdetektiv i Stockholm löser diverse fall
- Advokat Malmö - tips och råd
- Arbetstillstånd ger dig möjlighet att jobba i ett främmande land
- Dödsbo i Stockholm - så kan du få hjälp under en svår tid
- Ta med dig backup till förhandlingen med arbetsrättsadvokat i Stockholm
- Kan man stämma en städfirma för ett dåligt resultat?
- Få hjälp med arbetstillstånd
- Vem ansvarar för fel under renoveringen?
- När kvällen vänds från dröm till katastrof